divendres, 20 de novembre del 2015

La CadirA

Avui la protagonista en classe ha estat una amiga molt coneguda per tots, la CadirA. Això sí, avui des d'una altra perspectiva.

Després del viscut, ara toca reflexionar una mica:

  • Què t'ha ensenyat aquesta activitat?
  • M'he sentit còmode/a amb els meus companys realitzant aquesta activitat?
  • Si estaves incòmode, a part dels "apretujones", què és el que et feia sentir així?
  • Has participat de "la pinya"? o al contrari, estaves girat mirant cap a fora?
  • T'has sentit recolzat? Algú/na t'ha tendit una mà per no caure? Eres dels quals abraçaves als altres? o llançaves "pedres"?



Algú/na t'ha donat una "flor"?

Tens a algú/na en ment qui li donaries una "flor"?

dilluns, 19 d’octubre del 2015

La dona, cosa d'homes (Isabel Coixet)



Vídeo dirigit per Isabel Coixet en el que dóna la seva opinió al voltant del tradicional paper de la dona en la societat espanyola i la repercussió dels mitjans de comunicació en els delictes de violència de gènere.

I tu, què opines?

dilluns, 12 d’octubre del 2015

BEQUES DE LA FUNDACIÓ AMANCIO ORTEGA

ETS BO EN ANGLÈS? TENS UNA MITJANA DE MÉS D'UN 7 EN 3R ESO?

Entra al següent web https://becas.faortega.org/ i llegeix-te les bases, potser acompleixes els requisits per optar a una beca d'estudis per tot un curs a Canadà.

dijous, 8 d’octubre del 2015

El Borràs al "QUÈQUICOM"


/quequicom/aprendre-fent/video/5555589/

L’educació està canviant. Alumnes d’ESO s’embarquen en un vaixell escola on aprenen conceptes de matemàtiques i física necessaris per a la navegació, com per exemple la demora. En una escola de Barcelona, els alumnes grans expliquen als petits com funcionen els semàfors intel•ligents. I a l’Institut de Castellbisbal, els de primer d’ESO s’espremen el cervell per inaugurar a temps una exposició sobre el passat, present i futur de l’escola.
En aquest reportatge veiem tres iniciatives diferents amb un objectiu comú: treure l’alumne de les quatre parets i acostar-lo al que passa al món, a la realitat.

dimecres, 7 d’octubre del 2015

dimarts, 6 d’octubre del 2015

Disparates de Facebook

L'ús de Facebook ha canviat inesperadament la vida de moltes persones. Algunes han perdut el seu treball, han trencat el seu matrimoni, fins i tot han perdut la seva dignitat, però també moltes altres han trobat a l'amor de la seva vida o a aquell familiar desconegut. Històries marcades pels riscos i avantatges de pertànyer a un dels mitjans de comunicació social més dominants del moment. Cada vegada usem Facebook més i més per compartir informació sobre la celebració d'actes, noces, reunions, concerts i, sobretot, festes.