diumenge, 13 de març del 2016

CAROL LÓPEZ: DIRECTORA ESCÈNICA I DRAMATURGA



El 17 de març Carol López visita l'INS Enric Borràs per fer una xerrada dintre de la programació de FLIPART. A continuació trobaràs més informació sobre la dramaturga catalana.


Nascuda a Barcelona el 1969. Llicenciada en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha estat Directora Artística de La Villarroel durant  tres anys (2009-2012).


Col·labora com a docent a l'ESCAC des del  2010, on imparteix cursos de guió, seguint el seu mètode de creació: escriure a partir d’improvisacions dels actors.


Ha impartit Seminaris de Creació d'un Espectacle, a La Casa del Teatro de Bogotà i de Caracas i classes a l'Institut del Teatre de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i a l’Obrador de la Sala Beckett.
 
Ha escrit articles per a diversos diaris.


Treballa com a ajudant de direcció de Mario Gas i Àlex Rigola fins que a l'any 2005 escriu i dirigeix V.O.S.(versió original subtitulada) que significa el seu gran debut com a autora i directora teatral.Espectacle aclamat per la crítica i el públic i guanyador de diversos premis.


La seva trajectòria continua amb obres pròpies com Last chance, 987 dies, Boulevard i dirigint-ne d’alienes com en defensa dels Mosquits Albins, de Mercè Sàrrias, o Tres dones i un llop, deJavier Daulte.


L'any 2008 escriu i dirigeix Germanes, que suposa la seva confirmació com a directora i dramaturga i es converteix en un èxit de crítica i públic, guanya diversos premis i es reposa a la temporada següent. També ha escrit i dirigit l’adaptació televisiva (nominada als Premis Gaudí) i emesa per TV3 i la versió castellana Hermanas, estrenada al Teatro Maravillas de Madrid i amb gira posterior per tot l'Estat.


Les seves últimes produccions són la direcció de El viaje a ningun parte, de Fernando Fernán Gómez, al CDN de Madrid i L'efecte, de Lucy Preble, a la SalaBeckett.


Enguany està rodant l’adaptació televisiva d'una obra pròpia,Res no tornarà a ser com abans, que també serà emesa per TV3.
 
Premis: Premi Max a la millor autoria en català per a Germanes i L'any que ve serà millor.

Premi Butaca al millor espectacle i al millor text per a Germanes.

Premi de la Crítica a la millor direcció per a Germanes.

Premi Butaca a la millor direcció i al millor espectacle de petit format per a V.O.S


Carol López a "Bestiari Il·lustrat
Entrevista a Notodo
Germanes de Carol López
 
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada